laupäev, juuli 08, 2006

Kiri Roomast 2006

Siinkandis on internetiga t6esti suhteliselt sandid lood, seet6ttu ka nii vahe sissekandeid. K6ike seda, mida ma igal 6htul laptoppi kirjutan, saab siiski ysna varsti lugeda, nimelt siis, kui me koju j6uame. Ja sinna on ju k6igest 7 paeva aega.
Vahepeal oleme kainud Sitsiilias ja teinud sellele saarele paris p6hjaliku tiiru peal. Paik ise on fantastiline nii looduse, vaatamisvaarsuste kui v6rratu sooja sinise mere poolest.
Peale Sitsiiliat vaatasime ara L6una-Itaalia kaunimad paigad Amalfi ranniku (muinasjutuline!), Capri saare (imeilus loomulikult, millised vaated!!) ja Naapoli, millega meil kahjuks ei vedanud. Nimelt hakkas juba yleeile oosel aikesevihm ja tugevat vihma tuli vahelduva eduga terve eilse paeva. Vahepeal saime 6nneks ara vaadata linnakese nimega Herkulaneum, mis jai 79. aasta Vesuuvi purske alla koos Pompeiga aga on nyydseks valja kaevatud ja paremini sailinud kui Pompei. Naapolis oli paar tundi, ilm oli jahe ja udune, nii et oobellanaapolit me kahjuks ei nainud aga kommentaariks niipalju, et tegemist pole mitte romantilise vaikelinnaga. Naapoli on miljonilinn... Vaade Naapoli lahele on kahtlemata vaga kaunis.
Ja tana oli meil siis esimene paev Roomas. J6udsime ikka paris palju vaadata ja oleme nyyd rampvasinud. Vaadata on siin tohutult ja vaga huvitav on. Vatikani katedraali tana ei saanud, sest unustasime hommikul ara, et sinna siivutult paljaste 6lgadega sisse ei lasta. Homme proovime siis uuesti "korralikumalt riides" :) ja jatkame parast seda ylejaanud vaatamisvaarsustega.
Reisi l6pp ei olegi enam kaugel, tegime juba vaikesi arvutusi, mis paeval me kodu poole kimama hakkame. Ehk j6uame veel peale Roomat Firenze ara vaadata, aga ylejaanu jaab teiseks korraks.
Tervitused k6igile ja sorry, et tappidega tahti pole :)